De zorgboerderij. Kom jij ook?

contact

Kindercoaching

Wij geloven dat omkijken naar elkaar, en persoonlijke aandacht bijdraagt aan de positieve ontwikkeling van een kind. Op lastige momenten een luisterend oor bieden, zodat diegene later als volwassene kan terugkijken naar een moeilijk fase in het leven waarin je gezien en gehoord bent.

Wij maken het verschil voor deze kinderen, door echt te luisteren, signalen op te pikken, door te vragen en met het kind in gesprek te gaan. Om zo samen de onderliggende problematiek bespreekbaar te maken en te werken aan een oplossing. 

Het coachen van kinderen en jongeren is laagdrempelig en kortdurend. Door bepaalde gebeurtenissen in het leven, kan een kind vastlopen en weet het kind of jongere even niet zo goed om te gaan met de situatie. We gaan samen in gesprek en maken gebruik van verschillende technieken, zoals tekenen, bewegen, oefeningen en visualisaties. De omgeving en de dieren van de boerderij zijn een middel bij het coachen.

We kijken naar wat maakt dat een kind of jongere uit balans raakt en zich bijvoorbeeld aan gaat passen aan de omgeving of moeite heeft met presteren onder invloed van onze huidige maatschappij. We helpen het kind of de jongere om zich weer te kunnen ontspannen, beter te concentreren en in hun eigen kracht te gaan staan.

Graag vertellen wij u in een persoonlijk gesprek wat de mogelijkheden zijn voor uw kind, zoals het aantal dagdelen, indicatie en budget.

Kirsten (15):

“Als ik op de boerderij aankom zijn er over het algemeen geen tot 1 of 2 andere kinderen. Ik reis zelfstandig dus ik ben vaak erg vroeg. Vaak help ik dan met dingen klaarzetten. Zodra de rest van de groep er is, worden de taakjes in het verzorgen van de dieren verdeeld. Ik doe altijd de pony’s Elsje, Doleta en Tess verzorgen. De damens zijn mijn lievelingsdieren. Eenmaal achter bij de pony’s begin ik met Elsje. Ze is ook eigenlijk mijn lieveling. Maar de andere 2 vind ik ook erg lief. Nadat ik klaar ben met Els ga ik naar Doleta en daarna poets ik Tess.

’s Middags fiets ik vaak mee naar de Landwinkel om daar de eieren te rapen. Eenmaal terug ga ik lekker met de pony’s knuffelen en foto’s maken. Ook doen we soms een (kamp) vuurtje maken. En om 16.00 uur zit de dag er als weer op en ga ik naar huis”