De zorgboerderij. Kom jij ook?

contact

Groepsbegeleiding

Op de woensdag (middag) en zaterdag bieden wij op de boerderij groepsbegeleiding aan kinderen en jongeren in de leeftijd vanaf 8 jaar. Op de zaterdag begeleiden we een groep van kinderen in de leeftijd van 8-12 jaar en een 12 + groep. In kleine groepjes bieden wij ze de mogelijkheid om zichzelf te ontwikkelen en te genieten van onze dieren en de natuurlijke omgeving.

Ieder kind komt bij ons met een bepaald doel, dit kan bijvoorbeeld zijn het vergroten van zelfvertrouwen, het verbeteren van sociale vaardigheden of het creëren van rust. Door het aanbieden van een veilige en vertrouwde plek, kan een kind zich zo optimaal mogelijk ontwikkelen. We kijken graag naar de mogelijkheden en talenten van de kinderen. Door hier de nadruk op te leggen en talenten te stimuleren, willen we bijdragen aan een positieve sociale ontwikkeling en een groter zelfvertrouwen.

Wat bieden wij?

Wij willen op een speelse manier een vertrouwensrelatie opbouwen met een kind. Dit is het startpunt om een bijdrage te kunnen leveren aan een positieve ontwikkeling. Onze dieren en het lekker buiten zijn op de boerderij, spelen hierin een grote rol. Door het verzorgen van de dieren, leren wij de kinderen om hun verantwoordelijkheid te nemen en te delen met elkaar. In onze leef- en werkomgeving bieden wij in een natuurlijk ritme van bezigheden, een veilige plek waarin zij zichzelf kunnen zijn of ontdekken.

Samen met de kinderen verzorgen we de dieren, maar ondernemen ook andere seizoensgebonden activiteiten zoals wandelen over het klompenpad, een speurtocht naar diertjes of stekjes planten in de moestuin. Een vaste activiteit is ook het rapen van eitjes bij de kippenkar van de Woerdt. De oudere jeugd helpt ook mee in het hout kloven voor de houtkachel of het plukken van pruimen in het seizoen.

Ook als de weersomstandigheden minder zijn is er voldoende te beleven. Als het regent, gaan we de keuken in om lekkere taarten te bakken of maken we een tomatensoep van zelf geplukte tomaten.

Voor wie is het

Maakt u zich zorgen om uw kind? Soms is het lastig om erachter te komen waar je kind last van heeft. Kinderen kunnen verdrietig, boos of gespannen zijn of liggen ’s nachts wakker in bed. Heeft uw kind weinig zelfvertrouwen of wordt het gepest? Bewust of onbewust willen kinderen met hun gedrag iets communiceren over hoe ze zich echt voelen.

Wanneer een kind vastloopt, heeft het niet alleen effect op u als ouder maar wellicht ook op andere gezinsleden. Heeft u behoefte aan hulp zodat u hier beter mee om kunt gaan? Wij gaan graag met u in gesprek hoe wij uw kind het beste kunnen ondersteunen in hun persoonlijke ontwikkeling.  

Komt u kennismaken?

Bent u enthousiast geworden en heeft u het gevoel dat wij een bijdrage kunnen leveren in de ontwikkeling van uw kind? U bent van harte welkom om een keer te komen kijken op onze boerderij. Graag maken we vooraf een afspraak, zodat we alle tijd voor u hebben.