De zorgboerderij. Kom jij ook?

contact

Ervaringen van onze kinderen

Mees (9 jaar)

“Ik vind het best leuk op de zorgboerderij! Mijn lievelingsdieren zijn: Sonkie (hond), Karin (kip), George (varkens) en Scooter (varken). Het vaakste verzorg ik de kippen en ik heb ook een vriend op de boerderij”.

Kirsten (15 jaar):

“Als ik op de boerderij aankom zijn er over het algemeen geen tot 1 of 2 andere kinderen. Ik reis zelfstandig dus ik ben vaak erg vroeg. Vaak help ik dan met dingen klaarzetten. Zodra de rest van de groep er is, worden de taakjes in het verzorgen van de dieren verdeeld. Ik doe altijd de pony’s Elsje, Doleta en Tess verzorgen. De damens zijn mijn lievelingsdieren. Eenmaal achter bij de pony’s begin ik met Elsje. Ze is ook eigenlijk mijn lieveling. Maar de andere 2 vind ik ook erg lief. Nadat ik klaar ben met Els ga ik naar Doleta en daarna poets ik Tess.

’s Middags fiets ik vaak mee naar de Landwinkel om daar de eieren te rapen. Eenmaal terug ga ik lekker met de pony’s knuffelen en foto’s maken. Ook doen we soms een (kamp) vuurtje maken. En om 16.00 uur zit de dag er als weer op en ga ik naar huis”