De zorgboerderij. Kom jij ook?

contact

Individuele begeleiding

Naast het geven van groepsbegeleiding, bieden wij ook ambulante begeleiding aan kinderen die wat extra ondersteuning nodig hebben.

Zijn er dingen gebeurd waardoor je kind zich opeens anders gedraagt naar jou of naar bijvoorbeeld klasgenoten? Heeft je kind bijvoorbeeld veel huilbuilen, is je kind angstig of juist opvallend stil? Soms is er behoefte aan extra ondersteuning in bepaalde situaties. Samen spreken we af wat daarin de mogelijkheden zijn, afhankelijk van het doel waarmee een kind zich aanmeldt.  Begeleiding in een groep, kan op dat moment dan nog te veel vragen van een kind. Individuele ondersteuning past dan beter om het vertrouwen te vergroten.

Mees (9 jaar)

“Ik vind het best leuk op de zorgboerderij! Mijn lievelingsdieren zijn: Sonkie (hond), Karin (kip), George (varkens) en Scooter (varken). Het vaakste verzorg ik de kippen en ik heb ook een vriend op de boerderij”.

Voor wie is het

Maakt u zich zorgen om uw kind? Soms is het lastig om erachter te komen waar je kind last van heeft. Kinderen kunnen verdrietig, boos of gespannen zijn of liggen ’s nachts wakker in bed. Heeft uw kind weinig zelfvertrouwen of wordt het gepest? Bewust of onbewust willen kinderen met hun gedrag iets communiceren over hoe ze zich echt voelen.

Wanneer een kind vastloopt, heeft het niet alleen effect op u als ouder maar wellicht ook op andere gezinsleden. Heeft u behoefte aan hulp zodat u hier beter mee om kunt gaan? Wij gaan graag met u in gesprek hoe wij uw kind het beste kunnen ondersteunen in hun persoonlijke ontwikkeling.