De zorgboerderij. Kom jij ook?

aanmelden

Ons team

Esther

Eigenaar

Het roer om
In mijn jeugdjaren is de passie ontstaan voor het werken met kinderen, en dat gevoel is versterkt sinds ik 16 jaar geleden moeder werd. Mijn loopbaan begon in de administratieve sector, maar na 10 jaar hierin werkzaam te zijn geweest, heb ik besloten mijn hart te volgen. Ik ben opleidingen gaan volgen op het gebied van pedagogiek en het zaadje voor onze droom van een zorgboerderij werd geplant. In september 2022 heb ik de opleiding tot psychodynamisch kindercoach afgerond. Doordat ik zelf moeder ben en jarenlang ervaring heb in het werken met kinderen, zie ik dagelijks waar ze met hun gedachten of gevoelens tegenaan lopen. Het ene moment voelen zij zich stoer en denken de wereld aan te kunnen, en op andere momenten zijn ze heel kwetsbaar. Ieder kind is uniek en op onze zorgboerderij bieden wij kinderen een veilige plek waar zij zichzelf kunnen en mogen zijn. De combinatie van onze boerderij en het werken met de jeugd, maakt dat wij van betekenis kunnen zijn en dat geeft ons veel voldoening.

Sanne

begeleidster

Ik ben Sanne en sinds 2019 ben ik op zaterdag werkzaam als begeleidster op “de Groote Locht”. Na mijn studies, richting dierenartsassistente en maatschappelijk werk en dienstverlening, ben ik gezinsondersteuner geweest. Ik heb jaren gewerkt als gastouder voor kinderen bij mij thuis. Sinds mijn jongste dochter ook naar school gaat, werk ik met veel plezier bij “de Groote Locht”. Daarnaast heb ik een eigen gastouderbureau waar ik doordeweeks druk mee ben. Zelf heb ik 5 kinderen. Als ik dan nog wat tijd over heb, dan wandel ik graag met onze hond, of (eigen) rij paard”.

André

begeleider

Mijn naam is André en sinds 2019 werk ik bij zorgboerderij “de Groote Locht”. Hier ben ik op zaterdag, elke 14 dagen, aanwezig om de kinderen te begeleiden met alle voorkomende activiteiten. Ik ben 59 jaar, getrouwd, en heb 2 dochters van 20 en 16.
Mijn werkervaring heb ik opgedaan als pedagogische conciërge op basisschool De Lanteerne in Nijmegen. Ik nam kinderen met een gedragsprobleem in de klas onder mijn hoede. Daarna heb ik vele jaren in de psychiatrie gewerkt. Met veel plezier heb ik jong volwassenen met autisme, psychoses, border line, ADHD en aanverwante diagnoses, begeleid naar een mooi plekje in de maatschappij. Graag werk ik met de doelgroep waarmee we te maken hebben op de zorgboerderij van Esther en Twan.
Vind het super om te zien hoe de kinderen zich hier kunnen uitleven, met respect leren omgaan met elkaar, en spelenderwijs heel veel leren.
Overbodig om te zeggen dat ik voor 100% achter de visie van “de Groote Locht” sta.
Op andere dagen werk ik bij ZZG zorgroep. Min of meer hetzelfde werk, maar dan met ouderen.